Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentRSMediaGallery has a deprecated constructor in /home/public/sites/www.mdebaat.nl/plugins/content/rsmediagallery/rsmediagallery.php on line 11

Mijn Baan

9 januari 2017

Afgelopen maanden ben ik bezig geweest om uit te zoeken hoe Rocrail werkt en hoe ik treinen kan laten rijden zoals ik wil. 

 

12 juni 2016

Het leggen en aansluiten van de rails is inmiddels klaar.

Hieronder de definitieve baan.

schematische baan

 

9 juni 2015

De onderste verdieping (schaduwstation) van de baan is eindelijk klaar.

Hier een schematisch overzicht van dit gedeelte:

Doordat er een keerlus in de baan zit moest de korsluiting verholpen worden die dit veroorzaakt. Di is opgelost door gebruik te maken van Uhelnbrock Power 3. Deze zorgt ook voor het aanleveren van de stroom voor het onderste geedeelte van de baan.

Voor de aansturing van de wissels is gebruik gemaakt van Uhlenbrock magnetartikeldecoder MD2 voor de melders in de baan is gebruik gemaakt van Uhlenbrock Loconet-Schaltmodul 63410.

De vorige baan werd aangestuurt via het software pakket koploper. Met deze baan heb ik gekozen voor het pakket Rocview hopelijk bevalt het net zo goed als koploper.

 

21 januari 2015

Wegens een verhuizing moest de oude baan worden afgebroken. In ons nieuwe huis ben ik begonnen met behulp van de oude onderbouw een nieuwe baan te bouwen.

Hier de eerste foto's van de baan tijdens het proefleggen van de rails voor het schaduw station.

Foto's van mijn nieuwe baan

 

 

 

De foto's e.d. van de oude baan kan je hier vinden: https://www.mdebaat.nl/index.php/treinen-top/modelspoor-top/mijn-oude-baan